Jeśli odpowiedziałaś twierdząco na przynajmniej jedno pytanie…
Budowanie odporności to proces złożony. To się nie wydarzy z dnia na dzień.
Niemniej jednak nasze codzienne wybory i decyzje (np. co zjeść na obiad czy śniadanie) mają kluczowe znaczenie dla budowania odporności! Ludzie najczęściej zaczynają od suplementów diety. I faktycznie! Mogą one być dobrym dodatkiem.
DODATKIEM.
Ale włączanie suplementacji bez zmiany w stylu życia jest jak kupienie sobie pięknego dywanu do stodoły. Niby ociepli wizerunek, ale czy zrobi ze stodoły przytulne mieszkanko?
Zanim zaczniemy wybierać suplementy warto się zastanowić:
-jak długo śpię?
-jaka jest jakość tego snu?
-jak wygląda moja aktywność fizyczna?
-co kładę na talerz i w jakich ilościach?
-czy dostarczam wszystkich potrzebnych witamin i składników mineralnych?
To jakich składników dostarczamy wraz z pożywieniem, umożliwia przeprowadzanie reakcji biochemicznych, a także syntezę (czyli produkcję) różnych substancji odpornościowych.
Kluczowe znaczenie ma odpowiednia ilość dostarczanych składników, takich jak:
– kwasy omega 3 i 6
– witaminy A, D, C, B6, B12
– mikroelementy: cynk, selen, miedź, żelazo
– antyoksydanty
Istnieją pokarmy,zawierające te składniki, które wspierają nasz układ odpornościowy i warto bazować na nich, tworząc swój jadłospis i codzienne menu!
Jestem tutaj, żeby Ci pomóc!
Cześć! Jestem Magda, jestem dietetykiem i psychologiem, co połączyłam dzięki psychodietetyce.
Od lat zajmuję się edukacją żywieniową. Prowadzę wykłady i warsztaty z zakresu zmian nawyków, profilaktyki zdrowia lub radzenia sobie z chorobami w grupach od kilku do kilkuset osób. Uczę, że zdrowe jedzenie to nie wyrzeczenia, a przyjemności i warto czasem wysilić się w kuchni, aby życie po prostu było piękniejsze!
Pracuję z osobami z nadwagą i otyłością oraz z MAMAMI. Uczę jak rozszerzać dietę zdrowo, zgodnie z najnowszymi zaleceniami. Wspieram w zdrowym życiu i uczę skutecznej zmiany nawyków.
Tworzę mnóstwo darmowych treści na łamach bloga i Instagrama Posil się zdrowiem, filmów na Youtubie czy TikToka. Piszę też artykuły publikowane w czasopismach (m.in. Food Forum). Ukończyłam Śląski Uniwersytet Medyczny oraz Uniwersytet Śląski w Katowicach.
Od dziecka zmagałam się z obniżoną odpornością. Odkąd pamiętam chorowałam. Byłam przeziębiona co kilka tygodni, a po każdym przeziębieniu miałam pięciotygodniowy kaszel. W sumie miałam go od września do kwietnia non stop.
Do tego było AZS, migreny i nawet stwierdzona astma, której dzisiaj już nie mam. Na szczęście! Dzisiaj zdarza mi się przeziębić raz, dwa razy do roku (a nie 10 czy 15 jak kiedyś).
Ale dzisiaj żyję zupełnie inaczej. Jem inaczej. Suplementuję się inaczej. Długo szukałam rozwiązań, które całkowicie odmieniły moją odporność i moje zdrowie. Ale wiem jakie to dokuczliwe, dlatego postanowiłam się podzielić z Tobą moimi rozwiązaniami.
Wiem że na pewno nie jesteś osobą, która „cierpi” na nadmiar wolnego czasu. Po co masz go marnować na przeszukiwanie internetu w poszukiwaniu produktów poprawiających odporność, a następnie na wymyślanie przepisów z ich udziałem.
Dlatego stworzyłam ebooka – Przepiśnik, w którym znajdziesz przepisy oparte na pokarmach wspierających pracę układu odpornościowego! Ebook powstał z myślą o wszystkich osobach, które chcą być zdrowe, zmniejszyć szanse na infekcje, a także szybciej wrócić do zdrowia po osłabieniu odporności!
Przepiśnik zawiera przepisy, które pozwolą Ci zadbać o odpornosć Twoją i Twojej rodziny!
Zawiera rozgrzewające, smaczne potrawy, które wspierają odporność!
Znajdziesz w nim pomysły na śniadania, kolacje obiady, a nawet desery! To 25 wyjątkowych propozycji, które są genialnym rozwiązaniem dla Twojego zdrowia.
W Przepiśniku znajdziesz uwagi jak przygotować posiłek, aby był bezpieczny nawet dla niemowlaka! Tak, możecie jeść całą rodziną, nie musisz każdemu gotować czegoś innego!
Dodatkowo, otrzymasz Mailing wiedzowy, w którym dowiesz się co robić, by budować odporność. Bo dieta to bardzo dużo, ale dieta to nie wszystko.
Poznasz odpowiedzi na te pytania:
Do tego GRATIS otrzymasz ebook „Naturalne sposoby na przeziębienie”.
Zrobiłaś już pierwszy krok – doczytałas do tego miejsca. Zastanów się teraz
Co by było gdybyś mogła zadbać o odporność swoją o Twojej rodziny, po prostu gotując, a nie sięgając po dziwne specyfiki lub szamańskie rozwiązania?
Co by było gdybyś nie musiała zastanawiać się co znowu ugotować na obiad?
Co by było gdybyś „zaraziła” swoich bliskich nowymi smakami, które będą wspierać ich zdrowie?
Właśnie to się wydarzy, jeśli wybierzesz Przepiśnik Odporność Bobasa i Rodziny!
To nie są zwykłe przepisy. To przepisy opracowane z wykorzystaniem wiedzy z zakresu dietetyki klinicznej, badań naukowych, medycyny naturalnej i sprawdzonych sposobów testowanych przez lata! I to wszystko możesz mieć za jedyne 55 zł, czyli tyle co 1 obiad z kawą w dobrej restauracji!
Dodatkowo, otrzymasz ebooka ze zbiorem naturalnych sposobów na przeziębienie!
Poznasz gotowe rozwiązania, dzięki którym szybko postawisz się na nogi!
Koniec z leżeniem w łóżku z gorączką przez większą część jesieni, szkoda na to czasu!
Lepiej zadbać o siebie, by móc cieszyć się szelestem liści i pięknymi kolorami jesieni razem ze swoimi dziećmi, prawda?
1. Zostajesz tu gdzie jesteś, bez pomysłu na to co jeść podczas okresu przeziębieniowego.
2. Korzystasz z Przepisnika Odporność Bobasa i Rodziny, zmieniasz nawyki i cieszysz się lepszą odpornością z całą rodziną!
Pakiet produktów:
299 zł
Pakiet produktów:
149 zł